De resultaten worden zo snel mogelijk elektronisch verstuurd naar de aanvragende arts.
Uw (huis)arts zal uw resultaten interpreteren rekening houdend met uw medische achtergrond en uw medicatieschema.

Wenst u eveneens het laboresultaat te verkrijgen?
Dan kan dit op 3 manieren:

 1. u neemt contact op met uw huisarts. Hij/zij deelt de uitslag mee of bezorgt u een papieren afdruk.
 2. u bekijkt u labo-resultaten online Dit kan via het COZO platform of  via mijngezondheid. (bekijk hier het informatiefilmpje).
  De resultaten worden hier met een vertraging van 4 dagen gepubliceerd, dit om uw behandelende arts de mogelijkheid te geven om de uitslag eerst te bekijken en te interpreteren en indien nodig u te contacteren om uw situatie te bespreken.
  Het delen van medische gegevens gebeurt uiteraard beveiligd en met respect voor de rechten van de patiënt.
 3. U komt persoonlijk (niet telefonisch) naar het labo loket van Somedi, waar u uitsluitend op vertoning van uw identiteitskaart uw labo-uitslag op papier meekrijgt.
  Openingsuren van het  labo loket zijn:
  Maandag - vrijdag: 8.00 - 20.30 uur
  Zaterdag: 8.00 - 15.00 uur

Opgelet: Het heeft geen enkele zin naar het labo te bellen met de vraag om uw laboresultaten door te mailen of op te sturen! Dit is wettelijk niet toegestaan.
Eveneens geven wij telefonisch geen uitleg over de mogelijke interpretatie van resultaten. Enkel uw huisarts kan dit correct interpreteren, rekeninghoudend met uw voorgeschiedenis, medicatie en gezondheidstoestand!

Gelieve ons personeel niet onnodig te belasten. Waarvoor dank!

NIEUW: ontdek de CoZo APP om uw resultaten te bekijken!

De nieuwe app van het Collaboratief Zorgplatform (CoZo) biedt voor het eerst in België de mogelijkheid voor zorgverstrekkers en patiënten om via eHealth gedeelde medische gegevens ook mobiel te kunnen raadplegen. Dit is een nieuwe stap om patiënten eenvoudig meer inzage te geven in hun eigen medische dossier, en om de continuïteit van de zorg verder te verbeteren voor artsen en andere zorgverstrekkers. De sterk beveiligde app is beschikbaar via de Google Play Store en de Apple App Store.

HEEFT U VRAGEN?
AARZEL NIET ONS TE CONTACTEREN

015 25 89 11